Hekta på curling

Hekta på curling

Kompetansebyen inviterte USN studenter ved campus Porsgrunn til curling og moro i Skien Fritidspark onsdag 30.oktober. Først et slag curling, deretter god mat og drikke i hyggelige omgivelser.

Det var 2 herlige timer med en blid og dyktig instruktør. Dette var en super teambuildingsaktivitet og de fikk testet både konkurranseinstinkt, samarbeidsevner og strategisk tankegang.

Tilbakemeldingene fra studentene var positive. De gleder seg til flere slike arrangementer som skaper samhold!

Internasjonale studenter var spesielt fornøyde med å bli inkludert.  

 

Hva er curling

To lag kjemper mot hverandre. Hensikten er å plassere så mange steiner som mulig nærmere midten av boet enn motstanderens beste stein.

Spillerene og Kampen

Spillerene sparker fra i en forstøtte som kalles «hack» og må slippe steinen før hog line. Kampen varer ca 2 timer, og består av ti omganger. I hver omgang setter hver spiller to steiner. De respektive lagene setter annenhver stein.

Kosting og poeng

Kosting varmer opp isen, noe som gjør at friksjon mellom stein og is minker. Dermed kan en få steinen til å gli lenger. Kosting sørger også for at steinen curler/svinger mindre. Poengsummen deles ut etter at alle 16 steinene i en omgang er spilt.

Bekledning

Det kan være kaldt på isen, så ta på deg godt med klær og behagelige sko (ikke høye hæler). Vi har morsomme curlingbukser til alle som deltar på curling med instruktør.

Les mer om curling og Skien Fritidspark her:
https://www.skienfritidspark.no/aktiviteter/curling

 

Legg igjen en kommentar